Проекти на Студентския съвет на Варненския свободен университет с номинации в Националния конкурс "Най-добра доброволческа инициатива"

Проекти на Студентския съвет на Варненския свободен университет с номинации в Националния конкурс "Най-добра доброволческа инициатива"

BOBSTH 16:48:31 06-12-2019
AM1645BO.010
ПП/ВСУ "Черноризец Храбър - Студентски съвет - проекти

Проекти на Студентския съвет на Варненския
свободен университет с номинации в Националния конкурс
"Най-добра доброволческа инициатива"


06.12.2019 г.

Два проекта на Студентския съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" са номинирани за "Най-добра доброволческа инициатива" в конкурса на Националния алианс за работа с доброволци и фондация "Лале". Днес, в Президентството, организаторите връчиха грамота на председателя на съвета - Доротея Николаева и на четвъртокурсника Сали Светославов. Това стана в присъствието на държавния глава Румен Радев и на омбудсмана на републиката Диана Ковачева.
Номинациите са за проекта "Свободни библиотеки - къщички за книги" на Сали Светославов - студент в IV курс в професионално направление "Национална сигурност", подкрепен от Студентския съвет на университета. В рамките на проекта бяха поставени 10 къщички за книги в най-големите училища във Варна, а така също и в сградата на Драматичния театър "Стоян Бъчваров". Идеята на свободните библиотеки е да стимулира четенето на книги на хартиен носител, особено сред младите хора, които все повече заменят книгите с електронни устройства.
Номинация получи и проектът на Студентския съвет срещу "Ало-измамниците". През 2019 г. студентите на Варненския свободен университет проведоха информационна кампания в пенсионерските клубове на територията на всички кметства в Община Варна. За отличната работа с възрастните хора студентите бяха отличени от кмета на Община Варна Иван Портних и от старши комисар Даниел Пашов - директор на ОД на МВР.
Проектите на Студентския съвет бяха номинирани сред 49 доброволчески инициативи, реализирани на територията на България.
/АМ/