Кметът на Благоевград: Тази година вместо заря решихме да дарим надежда на едно дете

Кметът на Благоевград: Тази година вместо заря решихме да дарим надежда на едно дете

BOBSTH 16:20:01 06-12-2019
MM1617BO.024
Благоевград - заря - дарение

Кметът на Благоевград: Тази година вместо
заря решихме да дарим надежда на едно дете


Благоевград, 6 декември /Десислава Велкова, БТА/
Вчера в Благоевград бяха официално запалени коледните светлини, което премина с празничен концерт на деца от школи в града и пристигане на Дядо Коледа. Тази година в края на церемонията нямаше традиционна заря. Много хора са негодували срещу липсата на празнична заря, съобщиха от пресцентъра на община Благоевград.
Официалната позиция на кмета на града Румен Томов е, че средствата, които биха били изразходвани за заря, трябва да бъдат пренасочени към по-значима кауза, каквато е каузата на едно дете, посочват от общинския пресцентър. Сигурен съм, че по-голямата част от гражданите на общината ще проявят разбиране и ще одобрят решението, което взех, е допълнил кметът. Средствата ще бъдат дарени на единайсетгодишния Деян Апостолов, който се нуждае от лечение. Целият коледен фестивал ще премине под надслов "Добрият дарява надежда", затова и в празничната вечер е по-добре да се лишим от зарята, аз да дарим надежда на Деян, е коментирал още градоначалникът.
Средствата, отделени от общината за миналогодишната заря, с която е завършила церемонията по запалването на светлините, е струвала на общината 3 500 лева, съобщават още от пресцентъра. Равностойността на тази сума ще бъде дарена за каузата./ММ/