Община Перник спира ремонт на възлова улица

Община Перник спира ремонт на възлова улица

BOBSTH 18:21:31 03-12-2019
IS1818BO.016
Перник - ремонти

Община Перник спира ремонт на възлова улица


Перник, 3 декември /Елка Робева,БТА/
Община Перник временно спира ремонта на възловата улица "Софийско шосе", съобщи общинският пресцентър. Според новата управа проектът за обновяването й е изначално сбъркан и нелогичен, както и стартиран без нужното финансиране. В него не е заложен ремонт на тротоарите, подмяна на бордюрите и осветлението.
Общата квадратура на тротоарите е 6250 кв. м. От 3245 м бордюри, предвидени за подмяна са само 224 м. Това ще се промени в нова обществена поръчка, която ще започнем, съобщава кметската управа. Търси се и допълнително финансиране, за да може през пролетта на 2020 г. обновяването да продължи.
На този етап ремонтът на ул. "Софийско шосе" ще продължи до 10 декември и трябва да достигне до ул. "Селимица". Тогава работата ще спре, а през пролетта ще бъда подновена. Вече е положен първият слой асфалт, а износващият, плътен слой ще бъде поставен през пролетта, за да се облекчи движението през зимата. Ако ремонтът продължи през зимните месеци, това би довело до сериозни проблеми през стръмния терен на обходния път, особено със снегопочистването и сметосъбирането, уточнява пресцентърът.

/ИС/