Във Велико Търново с 22 машини са в готовност да посрещат зимата

Във Велико Търново с 22 машини са в готовност да посрещат зимата

BOBSTH 17:12:31 03-12-2019
PP1708BO.021
Велико Търново - зима - машини

Във Велико Търново с 22 машини
са в готовност
да посрещат зимата


Велико Търново, 3 декември /Марина Петрова, БТА/
Във Велико Търново 22 машини, от различен тип, включително и малогабаритни снегорини за кв. "Варуша", са в готовност да посрещнат зимата, съобщиха от пресцентъра на общината.
Снегопочистващата фирма разполага с 1000 тона пясъчно-солна смес, с 800 тона сол и с 50 тона противообледенителна химическа смес с основа магнезиев сулфат. В процес на доставка са още 1000 тона пясък и сол.
В пълна готовност са и екипите на общинското предприятие "Зелени системи", които отговарят за почистването на тротоарите, стълбищата и обществените пространства.
Община Велико Търново апелира шофирането да бъде разумно, с подготвени и оборудвани за условията автомобили, а паркирането да е по начин, по който не се пречи на снегопочистващата техника.
Метеорологичните условия и промяната им са под постоянно наблюдение от дежурните екипи. При понижение на температурите незабавно ще започне обработка на улиците срещу обледеняване, приоритетно - от стръмните участъци на първостепенната пътна мрежа.
С достатъчно количество инертни материали и с техника в готовност разполага фирмата, която отговаря за поддръжката на общинската пътна мрежа. От експлоатационните дружества имат сформирани дежурни екипи, които да реагират максимално бързо при проблеми с тока, водата и съоръженията по газопреносната мрежа.
До момента не са постъпвали сигнали за усложнени пътни условия или проблеми с енергоснабдяването, посочват от общината.
/ПП/