Мобилно приложение улеснява купуването на билети за градския транспорт в Стара Загора

Мобилно приложение улеснява купуването на билети за градския транспорт в Стара Загора

BOBSTH 16:34:31 03-12-2019
RM1630BO.019
Стара Загора - община

Мобилно приложение улеснява купуването на билети за градския транспорт в Стара Загора


Стара Загора, 3 декември /Румяна Лечева, БТА/
Първата акаунт базирана система, даваща гъвкавост и управление на градската мобилност в реално време, у нас заработи успешно в Стара Загора, информират от пресцентъра на общината. Приложението "Градски транспорт Стара Загора" е достъпно в Apple App store и Google Play. От компанията доставчик - Телелинк, изтъкват някои от основните предимства, които го отличават от останалите подобни услуги в областта. Приложението е изградено върху иновативна платформа за предоставяне на набиращата все повече популярност в света на "умните градове" "Мобилност като Услуга" (Mobility as a Service, MaaS). Платформата предоставя услуги в областта на градската мобилност, както в България, така и на международния пазар.
Приложението е първото в региона и едно от само няколко в Европа, които предоставят едновременно закупуване на билетни продукти - еднократен билет за всички линии и планиране на пътуване с информация в реално време.
Още една иновация има в приложението на "Градски транспорт Стара Загора" - възможност да поддържа абонаментни карти с намаления. Административният портал на системата предлага възможност на администраторите да въвеждат сами правилата за използване на всеки отделен билетен продукт или карта, като по този начин се предлага на масовия потребител, а именно - постоянно пребиваващите в града, възможността да използват своята абонаментна карта през мобилния телефон без да се налага да я носят в себе си. Всички продукти могат да бъдат зареждани както в центровете за обслужване на клиенти - наличните автомати разположение по ключови спирки и в самите автобуси, така и през уебсайта, уточняват от пресцентъра на общината.


/РУМ/