Светлините на градската елха в Търговище ще грейнат на Никулден

Светлините на градската елха в Търговище ще грейнат на Никулден

BOBSTH 09:45:32 03-12-2019
GI0941BO.003
Търговище - елха - коледни светлини

Светлините на градската елха в Търговище ще грейнат на Никулден


Търговище, 3 декември /Боряна Димитрова, БТА/
Светлините на коледната елха в Търговище ще бъдат запалени тържество на Никулден, 6 декември. През целия ден организаторите са подготвили програма за деца и възрастни, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.
Още в 15.00 часа на площад "Свобода", до сградата на местната администрация, ще започне детска коледна работилница. Заедно с художниците от Центъра за подкрепа за личностно развитие, всички желаещи малчугани ще могат да изработят украшения, които да закичат на живо коледно дърво, което впоследствие ще бъде поставено в сградата на Общината.
В 17.00 часа ще започне тържеството, с участието на изпълнители от музикална школа "New voices" и модерен балет "Вега". Актьорите от Държавния куклен театър в града ще представят откъс от спектакъла "Време за подаръци".
Паралелно, до сградата на Общината ще бъде разположена и кутия за пожелания. Всеки ще може да напише на място или да пусне в кутията предварително подготвен поздрав към своите близки, приятели и към всички съграждани.
Заедно с кмета Дарин Димитров всички присъстващи ще отброят секундите до запалването на светлините на коледното дърво./ГИ/