Шест видински училища се включиха в кампанията "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" на ГД "Национална полиция"

BOBSTH 15:01:31 19-11-2019
GI1457BO.014
Видин - полиция - инициатива

Шест видински училища се включиха в кампанията "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" на ГД "Национална полиция"


Видин, 19 ноември /Валери Недялков, БТА/
Шест видински училища се включиха днес в състезания от националната кампания "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат", организирана от ГД "Национална полиция" и Съюза на пивоварите. Състезанията, които се проведоха на лекоатлетическата писта във Видин на индивидуални дисциплини от леката атлетика и колективни игри, откри кметът на града Цветан Ценков.
Идеята на проявата е да популяризира спорта, заниманията и творчеството, като един добър начин на универсална превенция. Досега такива са проведени в 13 областни дирекции на МВР, каза Ивана Радомирова, изп. директор на Съюза на пивоварите в България. Кампанията "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" е дейност, която се отчита в Стратегията за превенция на престъпността пред Министерски съвет. Поставили сме си за цел чрез спорта децата да не експериментират не само с употребата на алкохол и други вредни навици, но по-скоро да бъдат в залите, да тренират и да могат да участват активно в спортни занимания, каза Зорница Шуманова, инспектор в ГД "Национална полиция". Наградите за победителите - купи и медали бяха осигурени от Съюза на пивоварите.
/ГИ/