"Новата гора на София" е пораснала с още 25 декара

"Новата гора на София" е пораснала с още 25 декара

BOBSTH 13:00:01 19-11-2019
MH1256BO.024
СО - "Новата гора на София" - залесяване

"Новата гора на София" е пораснала с още 25 декара


София, 19 ноември /Йоана Александрова, БТА/
"Новата гора на София" е пораснала с още 25 декара за две седмици, съобщиха от Столична община.
Миналата събота и неделя в кампанията са се включили над 430 доброволци , които са засадили 16 декара от гората. Новата гора на София се намира в кв. "Суходол", в близост до рекултивираното депо за битови отпадъци и ще заема площ от 225 дка, от които вече е засадена повече от половината, разказват от Столична община.
Тази събота и неделя отново ще се сади, тъй като атмосферните условия все още са добри и позволяват да се извършват залесителни дейности. Ако времето е устойчиво, залесителният сезон ще продължи до 1 декември, разказват още от Столична община.
Специално откритата временна автобусна линия "56 А" ще отвежда желаещите до терена за залесяване, като автобусите тръгват от спирка Вардар при метростанцията в 10.00 часа и ще се движат в интервал от 1 час. Последният автобус от гората към града е в 16.30 часа. На терен са осигурени ръкавици и лопати, както и достатъчно фиданки. За улеснение на доброволците експерти от ОП ''Управление на общински земи и гори'' помагат със съвети за залесителните дейности, допълват от Столична община.
/МХ/