Коледните светлини във Велико Търново ще бъдат запалени на 20 ноември

Коледните светлини във Велико Търново ще бъдат запалени на 20 ноември

BOBSTH 15:48:01 18-11-2019
GI1544BO.033
Велико Търново - Коледа - светлини

Коледните светлини във Велико Търново
ще бъдат запалени на 20 ноември


Велико Търново, 18 ноември /Марина Петрова, БТА/
Коледните светлини във Велико Търново ще бъдат запалени на 20 ноември със спектакъла "Коледна въртележка" на Театър "Весел" и празнични илюминации, съобщи на пресконференция Нелина Църова, директор на Дирекция"Култура" в община Велико Търново.
Със запалването на коледните светлини ще бъде дадено началото и на богатата програма, посветена на светлите празници. Предвидени са множество концерти, спектакли и изложби.
Концертът "На 8 рояла" за 16 пианисти и 32 ръце, с диригент Григор Паликаров, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, ще се състои на 21 ноември в ДКС "Васил Левски".
На 28 ноември зрителите ще могат да видят спектакъла "Лебедово езеро" и "Лешникотрошачката" на Руския държавен балет на лед от Санкт Петербург. На следващия ден на същата сцена ще започне благотворителният спектакъл "Шоу без име"на трупата на Нешка Робева, в който ще участват и млади спортни надежди от Велико Търново, а средствата от билетите ще бъдат предназначени за детските спортни школи.
В предпразничните дни са предвидени и много изложби. Сред тях е експозицията "Дипломация и изкуство", посветена на 140 години българска дипломатическа служба, както и изложба на преподавателите от Факултета по изящни изкуства към Тракийския университет в Одрин.
Традиционният коледен базар ще бъде открит с изпълнения на учениците от Джуниър бенд в парк "Марно поле" на 29 ноември, посочи Борислав Йорданов, управител на Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов". Той уточни, че на 8, 25 и 30 декември спектакълът "Звук и светлина" на Царевец ще бъде подарък за всички жители и гости на града.
В новогодишната нощ в празничната програма в центъра на града ще има лазерно шоу с участието на Графа, дует "Инилия" и ПФК"Искра".

/ГИ/