Предстои рехабилитация на участък от пътя София - Брезник

Предстои рехабилитация на участък от пътя София - Брезник

BOBSTH 15:05:02 18-11-2019
GI1501BO.032
Перник - пътища

Предстои рехабилитация
на участък от пътя София - Брезник


Перник, 18 ноември /Елка Робева, БТА/
Агенция "Пътна инфраструктура" е предприела дейности по стартирането на основен ремонт и рехабилитация на път III-811 в участъка София - Брезник, съобщи пресцентърът на областната администрация в Перник. АПИ е сезирана от областния управител Ирена Соколова по сигнали на граждани на община Брезник, в които се твърди, че републиканският път е в недобро техническо състояние. Това е станало и една от причините през август тази година транспортната фирма, превозваща на пътници по линията с маршрут София Автогара "Север" - метростанция - Божурище - Сливница - Гълъбовци - Гургулят - Ракита - Арзан - Брезник, да преустанови да изпълнява разписанието си.
От АПИ са информирали, че се разработва проект и е инициирано обявяването на обществени поръчки за определяне на изпълнител на строително-монтажни работи. Обособените позиции са две: Основен ремонт на Път III-811 в участъка между гр. Сливница и с. Гълъбовци /община Сливница/ и основен ремонт в частта от с. Гълъбовци /община Сливница/ до с. Ракита /община Сливница/.
От АПИ са изразили становище, че трасето, най-вече в частта му, попадаща в област София, е със силно амортизирани участъци и се нуждае от неотложна рехабилитация, уточнява също пресцентърът.

/ГИ/