Ученици и родители се състезаваха в Лозница в защита при пожар и наводнение

Ученици и родители се състезаваха в Лозница в защита при пожар и наводнение

BOBSTH 14:23:31 16-11-2019
MM1419BO.024
Разград - ученици и родители - състезание

Ученици и родители се състезаваха в Лозница в защита при пожар и наводнение


Разград, 16 ноември /Садет Кърова, БТА/
Ученици от Средно училище "Христо Ботев" в Лозница и техните родители се състезаваха заедно в умения за действия при пожар и наводнение. Инициативата бе организирана в изпълнение на проект "Заедно извън клас - училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето", съобщи директорът на учебното заведение Румяна Костадинова. Тя заяви, че в спортната надпревара се включили 19 родители с децата си. Отборите премерили сили, като демонстрирали умения, съобразителност и бързина за действия при оказване на първа помощ и водно спасяване. Те показали знания и при разпознаване на уреди за гасене на пожар и окомплектоване на личен пакет за действие при бедствия и аварии. Най-добре представилите се семейства получили награди.
Гости на проявата били директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Разград Емилиян Станев и началникът на противопожарната служба в Лозница Диян Хинков.
Днешното състезание е алтернативна форма на взаимодействие на училището с родителската общност, защото придобиването на практически умения за защита при пожар и бедствия е от съществено значение за опазване на живота на всеки гражданин, коментира директорът на учебното заведение. Костадинова добави, че и родители, и ученици останали удовлетворени от участието си в състезанието, превърнало се в истински празник и споделили, че очакват още такива предизвикателства./ММ/