В Кърджали ученици участваха в проверки на Пътна полиция

В Кърджали ученици участваха в проверки на Пътна полиция

BOBSTH 09:37:31 16-11-2019
MM0933BO.027
Кърджали - ученици - полицаи

В Кърджали ученици участваха в проверки на Пътна полиция


Кърджали, 16 ноември /Валентина Стоева, БТА/
В проверки с екипи на Пътна полиция и Районно управление - Кърджали, са се включили 11 ученици от Общинският съвет по наркотични вещества. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.
От там уточниха, че инициативата е посветена на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.Той се отбелязва в третата неделя на ноември, по призива на Организацията на обединените нации.
Осем от децата са наблюдавали работата на пътните полицаи по най-натоварения булевард в областния град. Станали са свидетели на тестване на водачи за алкохол и наркотици. Другите три деца са "работили" с полицейски служители на едно от оживените кръстовища в града. В рамките на час на двете места са проверени 28 водачи на моторни превозни средства, а за констатираните нарушения са съставени 1 акт и 3 фиша, допълват от Регионалния пресцентър.
Молитва, в памет на жертвите на пътнотранспортни произшествия, в неделя от 10,30 часа в манастирския комплекс "Свети Йоан Предтеча" ще отслужи отец Николай Величков, допълват още от полицията.

/ММ/