Кметът на Минерални бани се закле на първото заседание на новия Общински съвет

Кметът на Минерални бани се закле на първото заседание на новия Общински съвет

BOBSTH 18:08:01 08-11-2019
IS1805BO.008
Минерални бани - кмет - Общински съвет - клетва

Кметът на Минерални бани се закле на първото заседание на новия Общински съвет


Минерални бани, 8 ноември /Николай Грудев, БТА/
Днес се състоя първото заседание за този мандат на новоизбрания Общински съвет в Минерални бани. Сесията бе свикана от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, съобщиха от кмтската управа.
Д-р Здравкова е приветствала новоизбраните общински съветници, кмета на общината и кметовете на кметства за новия им мандат и им е пожелала ползотворна работа, диалог и съгласие в името на община Минерални бани. "Като представител на държавата ще продължа да подкрепям всяко действие на местната власт, което е полезно и градивно. В мое лице ще имате партньор, на чиято помощ можете да разчитате", е казала в словото си д-р Стефка Здравкова.
Клетва са положили избраният за трети мандат кмет на Минерални бани Мюмюн Искендер /ДПС/, новите 13 общински съветници и кметовете на населени места. На заседанието за председател на Общинския съвет с тайно гласуване и 10 на три гласа е бил избран Екрем Зейнур. Сесията е била ръководена от най-възрастния общински съветник Авни Алтъпармак.
Областният управител д-р Стефка Здравкова е връчила на новия кмет на община Минерални бани атрибутите на властта - огърлица и символичен ключ. "През последните два мандата свършихме много полезна работа за община Минерални бани, надявам се, че през този трети мандат няма да можем да свършим всичко, но ще продължим в същата посока. Това е смисълът на тези мандати, развитието на общината да не прекъсва никога", е казал в словото си кметът Мюмюн Искендер.

Припомняме, че на 27 октомври Мюмюн Искендер спечели на първи тур изборите за кмет на общината с 82,05 процента подкрепа. За него гласуваха 3 232-ма жители на общината.

/ИС/