Сред приоритетите на новия кмет на Добричката община е да бъдат намалени или да отпаднат таксите за детските градини

Сред приоритетите на новия кмет на Добричката община е да бъдат намалени или да отпаднат таксите за детските градини

BOBSTH 16:11:01 08-11-2019
PP1607BO.024
Добричка община - кмет - програма

Сред приоритетите на новия кмет на Добричката община е да бъдат намалени или да отпаднат таксите
за детските градини


Добричка община, 8 ноември /Юлияна Христова, БТА/
Сред приоритетите на новоизбрания кмет на Добричката община Соня Георгиева, която спечели вота с бюлетината на "БСП за България", е да бъдат намалени или въобще да отпаднат таксите за детските градини.
Общината трябва да направи тази стъпка, за да задържи младите семейства в селата, които все повече обезлюдяват, заяви Георгиева на пресконференция. По думите й годишно от такси в тринадесетте детски градини в общинския бюджет постъпват около 40 000 лева. Общината дофинансира държавната субсидия за детските заведения с 400 000 лева годишно и е във възможностите й да облекчи семействата, поясни Соня Георгиева.
Новият кмет се надява държавата да направи възможно общините да участват пряко в управлението на "ВиК"-дружествата, така че да се смекчат проблемите с водоподаването. Няма населено място в Добричката община, в което хората да не се оплакват от недостиг на вода, каза Соня Георгиева. Тя допълни, че в управленската си програма ще следва и обновяването на пътната инфраструктура в общината, която надхвърля 600 километра. Ще положим усилия да осигурим външно финансиране, защото само със средства от общинския бюджет не можем да поддържаме толкова голяма пътна мрежа, а има улици в селата, които все още са на пръст, добави кметът.
/ПП/