Новият кмет на община Димово Светослав Славчев: Основната ми задача ще е финансовото стабилизиране на общината и изготвянето на оздравителна програма

Новият кмет на община Димово Светослав Славчев:  Основната ми задача ще е финансовото стабилизиране на общината и изготвянето на оздравителна програма

BOBSTH 06:39:01 07-11-2019
AM1455BO.006 06:39
Димово - нов кмет - снимка

Новият кмет на община Димово Светослав Славчев:
Основната ми задача ще е финансовото стабилизиране
на общината и изготвянето на оздравителна програма


гр.Димово, 7 ноември /Ирена Данаилова, БТА/
Новият кмет на община Димово Светослав Славчев заяви за БТА, че основната му задача ще е финансовото стабилизиране на общината и изготвянето на оздравителна програма.
"Първото нещо, което ще направя, е изготвянето на оздравителна програма, реална, а не програма на хартия", каза Славчев. По думите му друг негов приоритет ще е създаването на екип, включително за работа по проекти, както и ревизия на сключените от Общината договори. Ще запазя всички специалисти, професионалисти, ще има и нови хора, посочи той.
Според него нужна е трезва оценка на състоянието на общината и работа, много сериозна работа. Работа с всички министерства, с всички институции, със Сдружението на общините, допълни Славчев. Имаме ясна програма за следващите четири години, посочи той.
Благодаря на избирателите, че ни повярваха и застанаха зад нас. В следващите четири години ни предстои, за мен и екипа ми, много сериозна и тежка работа, каза още за БТА Славчев, който ще управлява следващите четири години втората по големина община в област Видин - община Димово, след като спечели на балотаж местния вот с 56,62 процента (1808 гласа). Зад кандидатурата му застана Местна коалиция "Новото време (ВОЛЯ, ДПС)".
Общинският съвет е съставен от млади хора и сигурен съм, че ще работим добре, отбеляза Славчев. Ние сме излезли извън партийното, не сме зависими и смятам, че ще можем да работим в името на хората, допълни новият кмет на община Димово.
Светослав Славчев е роден на 25 октомври 1961 г., семеен, с едно дете, има средно специално образование. До избирането си за кмет на община Димово е бил един мандат председател и един мандат зам.-председател на Общинския съвет-Димово. Има частен бизнес. /АМ/