Плевенският театър представя за първи път у нас пиесата "Серьожа е много тъп"

Плевенският театър представя за първи път у нас пиесата "Серьожа е много тъп"

BOBSTH 11:58:01 17-10-2019
MH1155BO.003
Плевен - премиера - театър

Плевенският театър представя за първи път у нас пиесата "Серьожа е много тъп"


Плевен, 17 октомври /Малин Решовски, БТА/
Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" в Плевен представя за първи път в България пиесата "Серьожа е много тъп" на съвременния руски драматург Дмитрий Данилов.
Творбата на популярния в Русия Дмитрий Данилов напомня донякъде пиесите на Чехов, затова реших да я представя и на българската публика, каза за БТА режисьорът на спектакъла Васил Василев - директор на театъра. Пиесата е за тъпотата в живота, а в центъра й е желанието на някои да манипулират живота ни, посочи той. По думите му за актьорите е било важно да влязат в живота на своите герои и по този начин да изживеят текста.
Гостът от Русия заяви за БТА, че идеята за спектакъла му е подсказана от самия живот. Искам зрителят да се замисли над психологическата колизия на главния герой, добави той. Пиесата показва как човек се опитва да се справи, когато в живота му нахлува нещо ирационално, поясни руският драматург.
Представлението преминава от комедия на абсурда до почти психотрилър. В обновената зала "Пан Бурянин" умело са използвани модерни визуални средства и анимация. Атрактивно е участието на актьорската трупа - Антъни Пенев, Адриан Филипов, Иван-Александър Дойчев, Петьо Кръстев и Йоана Кирчева. Официалната премиера е тази вечер 19 ч. Следващите представления са на 22 и 28 октомври.
/МХ/