Над 3000 шуменски деца са участвали в занятия с горски педагози

Над 3000 шуменски деца са участвали в занятия с горски педагози

BOBSTH 11:51:31 17-10-2019
PP1148BO.010
Шумен - горска педагогика - конференция

Над 3000 шуменски деца
са участвали в занятия
с горски педагози


Шумен, 17 октомври /Станимир Савов, БТА/
Над 3000 деца са учили и са се забавлявали заедно с експерти на ПП "Шуменско плато" и на Североизточното държавно предприятие /СИДП/, които работят в областния град. В страната около 10 000 деца са участвали в занятия с горски педагози. Това съобщиха от пресцентъра на СИДП.
През тази година горските педагози от Шумен са разработили четири нови урока, свързани с опазването на горите от пожари, оцеляването в гората и съвместното занимание с РИМ-Шумен. Преди дни в парка е даден старт и на ново занимание, което се провежда в една от най-красивите български пещери - "Бисерна".
Експертите от СИДП и ПП "Шуменско плато" ще споделят опита си на Първата национална конференция на горските педагози, която ще се състои тази седмица в Учебната база УОГС "Г. Аврамов" - Юндола. На форума, организиран от Съюза на лесовъдите в България, ще бъдат набелязани основните задачи пред горските педагози през следващите години, ще бъде обсъдено създаването на сайт, както и други начини за популяризиране на горската педагогика в страната.

/ПП/