Работници от торовия завод "Неохим" в Димитровград протестират

Работници от торовия завод "Неохим" в Димитровград протестират

BOBSTH 18:20:01 10-10-2019
MH1817BO.020
Димитровград - Неохим - протест

Работници от торовия завод "Неохим" в Димитровград протестират


Димитровград, 10 октомври /Николай Грудев, БТА/
Организирани от четирите синдиката работници от най-голямото промишлено предприятие в Хасковска област - торовия завод "Неохим" в Димитровград излязоха на протест днес. Над 100 служители се обединиха срещу намеренията за масови съкращения на персонала и срещу причините, довели до тежкото икономическо положение на дружеството.
Непосилната цена на природния газ, наложена от "Булгаргаз", и изключително високите цени на въглеродните емисии поставят под въпрос съществуването на "Неохим" АД, което ще доведе до масови съкращения във фирмата. Уведомени сме от ръководството за подготвяне на такава процедура. Това се казва в обръщение, което бе прочетено пред множеството.
При тези условия заводът е на колене и е пред фалит. Нашата продукция става непродаваема, предупреди лидерът на Синдикалния съюз "АХА" Хубен Хубенов. Ако нещата продължават така, всички ще отидем на трудовата борса, допълни той. За пръв път четирите синдиката в предприятието сме заедно, каза Мишо Янев от профсъюза "Защита". Той увери, че всички браншови секции в синдиката застават зад исканията на димитровградските си колеги.
/МХ/