В Разград определиха най-красивите градини, дворове и тераси

В Разград определиха най-красивите градини, дворове и тераси

BOBSTH 16:29:01 10-10-2019
MH1626BO.007
Разград - конкурс - община

В Разград определиха най-красивите градини, дворове и тераси


Разград, 10 октомври /Садет Кърова, БТА/
В Разград определиха най-красивите градини, дворове и тераси. Резултатите от традиционния конкурс "Да на красотата", организиран от общината и Федерацията на жените бяха обявени днес. Заместник-кметът Галина Георгиева благодари на всички, участвали в инициативата и заяви, че е останала приятно изненадана от това колко красота има в дворовете и домовете на хората.
Председателят на неправителствената организация Любка Стоянова отбеляза, че през юли и септември комисия е обходила повече от 60 адреса от града и населените места в общината, за да определи победителите във всяка категория.
Най-красиво оформени дворове имат разградчанките Ганка Йорданова, Нина Манолова и Стефка Йорданова. Наградата за най-цветен балкон ще получи Хава Юнуш, а за най-добре поддържани и зацветени площи пред заведение за хранене е отличено Бистро "Металик". Най-красивият вход е в блок "Деяна" на ул. "Бели Лом" 47, а Гимназията по облекло "Станка Николица Спасо-Еленина" е победител в категорията за най-добре поддържан двор на учебно заведение. За това, че са отделили внимание и грижи, за да превърнат пространствата около домовете си в цветна и жива картина с първо място са отличени жители на осем населени места в общината.
Награждаването на призьорите ще бъде по време на благотворителния концерт на Федерацията на жените по случай Деня на християнското семейство.
/МХ/