Районната прокуратура в Бургас внесе обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев, обвинен за подпомагане на Димитър Желязков - Очите да избегне наказателно преследване

Районната прокуратура в Бургас внесе обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев, обвинен за подпомагане на Димитър Желязков - Очите да избегне наказателно преследване

BOBSTH 16:02:31 10-10-2019
GI1600BO.012
Бургас - Бенчо Бенчев - обвинителен акт

Районната прокуратура в Бургас внесе обвинителен акт
срещу Бенчо Бенчев, обвинен за подпомагане на Димитър Желязков - Очите
да избегне наказателно преследване


Бургас, 10 октомври /Галя Тенева, БТА/
Районна прокуратура в Бургас внесе обвинителен акт срещу бизнесмена Бенчо Бенчев, обвинен за подпомагане на Димитър Желязков - Очите да избегне наказателно преследване. Обвинителният акт срещу Бенчев е и за държане на боеприпаси без разрешително, както и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, за което не е взел необходимите мерки за сигурност. Това съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура в морския град.
Бенчев е обвинен за това, че през август миналата година помогнал на Димитър Желязков да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като го е транспортирал с лек автомобил от град Солун, Гърция до град Истанбул, Турция. Там Бенчев предоставил на Желязков стая в хотел "Рамада", която била резервирана на името на Бенчо Бенчев.
Бенчо Бенчев е обвинен и за това, че в дома си е държал 57 броя фабрични патрони, без да има за това разрешително. В дома му са били открити също огнестрелни оръжия - ловна карабина, три пистолета "Байкал - 442" и боеприпаси за тях.
Очаква се Районният съд да насрочи дата за провеждане на разпоредително заседание по делото.


/ГИ/