В Стара Загора организират четвърти конкурс "Моят празник"

В Стара Загора организират четвърти конкурс "Моят празник"

BOBSTH 15:38:01 10-10-2019
RM1535BO.021
Стара Загора - конкурс

В Стара Загора организират четвърти конкурс "Моят празник"


Стара Загора, 10 октомври /Румяна Лечева, БТА/
Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) организират четвъртото издание на Национален конкурс за рисунка "Моят празник", съобщават от пресцентъра на общината.
Целта на организаторите е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България.
В конкурса могат да участват деца от училища, школи и извънучилищни звена. Той се провежда в две възрастови групи 7-10 години и 11 - 15 години и е индивидуален. Всеки участник може да представи до две творби в съответната възрастова група. Жанровият обхват е живопис, графика, а материалите и техниката - по избор. Крайният срок за изпращане и предаване на творбите е 4 ноември 2019 г.
Във всяка възрастова група ще бъдат раздадени следните награди: Специална награда на Община Стара Загора, Първа, втора и трета награда в двете възрастови групи, Поощрителни награди. Най -добре представилите се институции и ръководители получават грамота.
С одобрените от журито творби ще бъде подредена изложба, която ще се открие на 4 декември 2019 г. в зала "Лубор Байер".

/РУМ/