Програма по предприемачество BASE открива в Плевен Националното сдружение на малкия и среден бизнес

Програма по предприемачество BASE открива в Плевен Националното сдружение на малкия и среден бизнес

BOBSTH 14:27:01 09-10-2019
MH1424BO.011
Плевен - бизнес - обучение

Програма по предприемачество BASE открива
в Плевен
Националното сдружение на малкия и среден бизнес


Плевен, 9 октомври /Малин Решовски, БТА/
Националното сдружение на малкия и среден бизнес открива обучителната програма по предприемачество "BASE - Моят бизнес е моето бъдеще" за първи път в Плевен. Това съобщи за БТА координаторът Николай Тодоров.
Проектът ползва финансова подкрепа на Сдружението и на Фондация "Америка за България", уточни той. Целта е да даде практически знания за започване на малък бизнес. В 12 лекции ще бъде показан пътят от идеята за бизнес до реализацията, който често е доста трънлив, подчерта Тодоров. Добрият бизнес план, достъп до начален капитал, възможности за наемане на офис, инфраструктурата, административни предпоставки са фактори за започването на бизнеса, поясни той. Безплатната обучителна програма BASE дава възможности за успешно стартиране на собствен малък бизнес, а целева група са младежи и трудоспособни хора на възраст от 16 до 64-годишни, които имат току-що стартирал бизнес или ясна идея за развитие на собствен бизнес.
Тодоров каза, че има разработено учебно помагало по програмата. Предвидени са стимули за тези, които се обучават. Те ще получат награди, за да им помогнат за успешен старт, отбеляза той.
Откриването на програмата в Плевен е утре в залата на хотелски комплекс "Ростов" от 17.00 часа. Повече информация има на сайта: www.nasmb-bg.org.
/МХ/