Четири обществени поръчки обяви община Търговище

Четири обществени поръчки обяви община Търговище

BOBSTH 12:05:01 09-10-2019
PP1202BO.007
Търговище - община - обществени поръчки

Четири обществени поръчки
обяви община Търговище


Търговище, 9 октомври /Боряна Димитрова, БТА/
Четири обществени поръчки обяви община Търговище. Стойността и техническите спецификации са публикувани в сайта на администрацията, съобщиха от там.
Първата е за извършване на превоз на пътници по пет автобусни линии от общинската транспортна схема. Те са по маршрут от Търговище към селата Здравец, Кралево, Дългач, Буховци, както и по линията Търговище-Ралица-Голямо Соколово. Автобусите, изпълняващи услугата, трябва да са с минимум екологичен стандарт ЕВРО 2 и да разполагат с рампа за трудно подвижни. Сега превозът по тези линии се осъществява като спешна мярка, поради отказ на изпълнителите, спечелили обществената поръчка, обявена от общината през 2018 година. Договорите с новите превозвачи ще бъдат сключени от началото на 2020 г., за две години.
Следващата поръчка е за осигуряване на специализиран автомобил с краново устройство, тип "паяк". Предмет на друга от поръчките е упражняване на независим надзор на строителството на два обекта. Последната поръчка е за доставка на материали за собствено производство на битумни /асфалтови/ смеси за общинското предприятие БКС. БКС произвежда асфалт в собствена база в село Разбойна. С него се извършват всички кърпежи по уличната и общинската пътна мрежа, припомнят от общинската управа.
/ПП/