Андреа Мориконе и Виктор Чучков пишат "Писма от бъдещето" в зала "България" на 20 октомври

Андреа Мориконе и Виктор Чучков пишат "Писма от бъдещето" в зала "България" на 20 октомври

BOBSTH 11:58:01 09-10-2019
AM1156BO.003
/ПП/Софийска филхармония - концерт-спектакъл "Писма от бъдещето"

Андреа Мориконе и Виктор Чучков
пишат "Писма от бъдещето"
в зала "България" на 20 октомври


Андреа - известният композитор и диригент от легендарната фамилия Мориконе пристига в България, за да дирижира концерта-спектакъл на Виктор Чучков "Писма от бъдещето". В програмата на концерта са включени любими произведения, изпълнявани и записвани от Чучков, сред които "Патетичен концерт" от Лист-Дарваш, както и емблематичната му композиция за симфоничен оркестър, пиано, рокгрупа и глас "Писма от бъдещето", вдъхновена от "Марсиански хроники" на Бредбъри. Към звездната компания за това изпълнение се присъединяват Камелия Тодорова, китаристът Мирослав Иванов, Ивайло Звездомиров - бас, Стоян Янкулов - Стунджи - ударни и Ясен Велчев - пиано. Носител на наградата БАФТА Андреа Мориконе става популярен с музиката към филма "Ново Кино Парадизо", написана в колаборация с легендарния му баща Енио. На концерта в София ще прозвучи любовната тема от филма, която изстрелва Андреа сред най-търсените филмови композитори.
Композитор и пианист Виктор Чучков е автор на опера,творби за симфоничен и камерен оркестър, камерна музика, музика към игрални, документални и анимационни филми. В творческата му биография са вписани и някои от най-обичаните български детски песни. Той е и сред първите композитори у нас, които експериментират в областта на електроакустичната музика. Като концертиращ пианист изнася рецитали, гостува на оркестри в Италия, Холандия, Бразилия, Русия, САЩ, Малайзия, Македония и др.
На концерта "Писма от бъдещето" ще бъде представена колекцията "1 111 минути" (не с търговска цел) с изпълнения и творби на Виктор Чучков.
Билети за събитието са налични на касата на зала "България", ивентим и ипей-го.
/АМ/