Момчиловци празнува Фестивал на киселото мляко

Момчиловци празнува Фестивал на киселото мляко

BOBSTH 09:20:01 22-09-2019
IS0917BO.001
Смолян - Момчиловци - Фестивал на млякото

Момчиловци празнува Фестивал на киселото мляко


Смолян, 22 септември /Христина Георгиева, БТА/
До утре в Момчиловци продължава Фестивалът на киселото мляко.
Фестивалът, който се утвърди като традиция, популяризира Момчиловци както в Китай, така и у нас, посочи заместник-министърът на туризма Любен Кънчев на откриването на петото издание на фестивала в Момчиловци.
Според него празникът в Момчиловци е прекрасен пример за събитие, което може привлече вниманието към страната ни благодарение на един от най-автентичните и полезни продукти, които сме дали на света - киселото мляко. Неслучайно млякото, носещо марката на Момчиловци се налага все по-успешно на китайския пазар, а с рекламните си кампании привлича все повече туристи, допълни заместник-министърът. Петият културен фестивал на киселото мляко се провежда под патронажа на Министерството на туризма, а основни организатори на събитието са Община Смолян и китайската компания, популяризирала на пазара в Китай млечни продукти с марка, носеща името на родопското село.
Момчиловци е известно село на дълголетието и прекрасно място, в което хората са гостоприемни, заяви в словото си китайският посланик Дун Сяоцзюн. Той допълни, че през последните години се забелязва колко успешно се развива сътрудничеството между Момчиловци и компанията Брайт Деъри. Мисля, че това е един успешен пример за прагматично сътрудничество, което се разширява, а постепенно навлиза и в областта на туризма, посочи посланикът.
Представители на компанията производител на млякото "Момчиловци" и гости от Китай пристигнаха за Фестивала на киселото мляко в Момчиловци, който продължава до 23 септември.

/ИС/