Старши учител от община Левски получи признание за професионалните си успехи

Старши учител от община Левски получи признание за професионалните си успехи

BOBSTH 13:09:31 21-09-2019
GI1307BO.026
Левски - учител - признание

Старши учител от община Левски получи признание за професионалните си успехи


Гр. Левски, 21септември /Малин Решовски, БТА/
Старши учител Хортензия Морозова - преподавател по биология и химия в ОУ "Н. Рилски" в с. Обнова получи признание за високи професионални успехи от обществения проект "Teaching Alpha", съобщиха от община Левски.
Проектът поощрява учителите с иновативни методи на обучение. На Морозова е присъдено първо място в област Плевен, след като е достигнала до финална селекция сред 50 номинирани. Петя Василева - представител на проекта, е поздравила учителката за примера, който дава на новото поколение млади педагози. Преподавателката от Обнова провокира интерес и участие на децата в учебния процес с различни интерактивни подходи в класната стая и извън нея, разработва практически приложими ръководства по биология и химия в помощ на учениците, посочват от община Левски.
С "ролеви игри" в учебния процес Морозова успява да ангажира тинейджърите в часовете. В играта "Откриване на завод" учениците създават нови работни места и сформират отбор еколози, които защитават природата. В часовете в училищния двор има изследователски игри. Инициативата на нейните деца в Международния екологичен проект "Зелена планета - 2019", е достигнала най-високо ниво и резултатите се очакват през 2020 г.
Хортензия Морозова е поздравена за резултатите си от Регионалното управление на образованието в Плевен и от ръководството на община Левски./ГИ/