Два социални центъра за хора с увреждания се изграждат в Габрово

Два социални центъра за хора с увреждания се изграждат в Габрово

BOBSTH 12:12:02 21-09-2019
GI1209BO.021
Габрово - социални центрове - предстоящо

Два социални центъра за хора с увреждания се изграждат в Габрово


Габрово, 21 септември /Жанет Михова, БТА/
Два социални центъра - за хора с деменция и за възрастни, които не могат да се обслужват сами, се изграждат в Габрово. Четири етажа от сградата на създадения в миналото дом за медико-социални грижи за деца в квартал "Велчевци" ще бъдат ремонтирани и обзаведени съвременно по проекта "Изграждане на среда, позволяваща предоставяне на качествени социални услуги за възрастни и хора с увреждания". Това съобщи Миглена Въгленова от общината.
Безвъзмездното финансиране е в размер на един милион лева, които са получени по оперативната програма "Региони в растеж".
Грижата за хората с увреждания ще се предоставя денонощно на 30 души, които се намират в специализирани институции, както и на чакащи социалната услуга възрастни. Наред с обновяване на сградата е предвидено и облагородяване на дворното пространство, както и доставка на специализирано оборудване.
Избран е изпълнител на дейностите и до края на септември строително-ремонтните дейности ще започнат, увериха от общината. Първата копка на строежа ще бъде на 25 септември.

/ГИ/