На първото в Бургас изложение по автомоделизъм ще бъде представена колата на Джеймс Бонд

На първото в Бургас изложение по автомоделизъм ще бъде представена колата на Джеймс Бонд

BOBSTH 13:12:01 11-09-2019
GI1309BO.004
Бургас - автомоделизъм - предстоящо

На първото в Бургас изложение по
автомоделизъм ще бъде представена
колата на Джеймс Бонд


Бургас, 11 септември /Ирина Радева, БТА/
Модел на колата на Джеймс Бонд - Aston Martin ще бъде представен на първото в Бургас изложение за автомоделизъм, наречено "DiecastCarsBG". Това съобщиха от пресцентъра на общината в морския град. Оттам добавиха, че събитието е тази събота/ 14 септември/ и ще е в Културен център "Морско казино".
В изложението участват близо 2000 умалени модели на автомобили. Най-редките и ценни от тях ще бъдат подредени в зала "Георги Баев" в културния център. Част от тях са полицейски Mercedes "Ponton" от 1953, Autoart- Mercedes 600 oт 1966, ще има още и модели на CMC, Minichamps, Kyosho, Otto models, GT Spirit, модели на Ferrari, Porsche, Lamborghini. В изложението са включени и модели на Лада, Москвич, Волга, Зил, Газ и дори строителна техника.
Участват още и модели на мотоциклети и таксита, а за първи път ще бъде показан и умален модел на състезателната кола на първата жена - рали шампион. Макетът е изработен в Украйна. Експонатите, които са различни по вид и дизайн - от ретро до модерни и тунинг модели са собственост на близо 100 колекционери. Изложението е част от 12-тата поредна сбирка на DiecastCarsBG форум за автомоделизъм, която се провежда за първи път в Бургас.
/ГИ/