Фестивалът "Виа Понтика" в Балчик открива театралния си афиш

Фестивалът "Виа Понтика" в Балчик  открива театралния си афиш

BOBSTH 11:28:32 11-09-2019
RM1126BO.016
Балчик - "Виа Понтика" - театър

Фестивалът "Виа Понтика" в Балчик открива театралния си афиш


Добрич, 11 септември /Юлияна Христова, БТА/
Международният фестивал "Виа Понтика" в Балчик открива тази вечер театралния си афиш с премиерния спектакъл "Кръговрат" на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", съобщават организаторите на форума. Постановката на професор Жени Пашова, която е и автор на текста, поставя в миниатюри въпроса за смисъла на човешкия живот. На сцената ще излязат третокурсници от класа по актьорско майсторство за куклен театър.
В рамките на форума в художествената галерия в морския град днес се открива изложба на студенти от Националната художествена академия в София, Националния университет по изкуствата в Букурещ, Университета за изкуства в Белград и Факултета за изкуства в Ниш, Сърбия. Очаквано събитие на 12 септември от фестивалната публика е представянето на интерактивната инсталация "Видения", създадена от студенти по сценография в Националната художествена академия, допълват организаторите. В Учебния център на държавния културен институт "Двореца" въображението на зрителите ще бъде въвлечено в имагинерен пейзаж, създаден от звук, светлина и материя. В утрешния фестивален ден започват и прожекциите на филми, номинирани и отличени с международната награда за студентско късометражно кино "CILECT PRIZE"-2019.
Фестивалът "Виа Понтика", който се организира от едноименното сдружение с подкрепата на община Балчик, е форум на повече от 170 млади творци от Балканите. Входът за всички събития от фестивалния афиш е свободен.

/РУМ/