Читалището в Попово открива новия театрален сезон с гостуваща комедия

Читалището в Попово открива новия театрален сезон с гостуваща комедия

BOBSTH 11:03:02 11-09-2019
RM1101BO.013
Попово - театрален сезон - читалище

Читалището в Попово открива новия театрален сезон с гостуваща комедия


Попово, 11 септември /Боряна Димитрова, БТА/
Читалището в Попово открива новия театрален сезон с гостуваща комедия. За почитателите на Мелпомена ще гостува Драматично-кукленият театър "Васил Друмев" от Шумен с постановката "Бихте ли слезли от жена ми...", съобщиха домакините от народно читалище "Св.Св. Кирил и Методий - 1882".
Събитията връхлитат героите и зрителите през много смях и драматизъм. Комедията е картина на болните моменти от живота на обществото ни, и заедно с това разкрива вътрешните терзания на отделната личност в едно объркано общество, повдигат завесата от културната институция.
Представлението ще покаже как мастит съдия е поразен от невиждано събитие - тайнствена ръка променя присъдите, произнесени от него и погазва свещеното правило на закона и съвестта. Още по-изненадващи семейни събития се стоварват върху него и то точно в момент, когато се е открил шанс да се издигне неудържимо в обществото. Поразяващо се добавя любовно обяснение от най-неочакваната влюбена жена. И всичко това само в една нощ, в едно преживяване, изпълнено с криминални събития, разтърсващи емоции, предателство и нови надежди.
В ролите ще се превъплътят актьорите Мая Бежанска, Васил Драганов, Пьотр Кшемински и Веселин Цанев. Автор на пиесата и режисьор на постановката е Андрей Калудов.
Представлението ще е на 30 септември, а билетите на цени от 6 и 8 лева вече са в продажба, допълват от читалището.

/РУМ/