За единайсети път Миндя рок фест събра стотици почитатели на рок и блус музиката

За единайсети път Миндя рок фест събра стотици почитатели на рок и блус музиката

BOBSTH 12:08:01 24-08-2019
MM1206BO.010
Велико Търново - Миндя рок фест

За единайсети път Миндя рок фест събра стотици почитатели на рок и блус музиката


с.Миндя, 24 август /Марина Петрова, БТА/
За единайсети път Миндя рок фест събра стотици почитатели на рок и блус музиката. По традиция в петъчната вечер фестивалът беше открит от кмета на населеното място Иван Иванов.
Първата група, с която започват концертите е местна, в случая търновците от А. С. Р. С. По-късно музикантите от Rock'n'Roll train взривиха публиката с трибют на легендарните AC/DC, а младите дарования от групата Soul Bmoll представиха кавъри на световноизвестни рок парчета и авторска музика.
До късните часове програмата продължи с изпълнения на Jamie McDonald & The Number Nein от Ирландия и сръбските музиканти от Cotton Pickers.
Десетки палатки и каравани са разположени в село Миндя, къщите за гости и в съседните населени места са заети, посочи Станимир Габровски, председател на фондация "Миндя рок фест". Този фестивал е една чудесна възможност да се насладим на добра рок музика, да преспим под звездите на Еленския Балкан и да се разходим през деня до историческите забележителности наоколо, каза Ана Иванова, която заедно с приятели е разпънала палатката си на една от поляните в селото.
Тази вечер на откритата сцена ще излязат търновците от The Drivers, музикантите от Krekhaus, ветераните от групата на проф. Евгений Дайнов - Магистри и Sakis Dovolis Trio от Гърция. Фестивалът ще бъде закрит от Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, които по традиция ще поканят в края на вечерта децата от публиката да изпълнят популярните парчета на групата заедно./ММ/