Плевен е домакин на международен пилотен проект за детско-юношески туризъм

Плевен е домакин на международен пилотен проект за детско-юношески туризъм

BOBSTH 11:34:31 24-08-2019
MM1133BO.005
Плевен - проект - пилотен - международен

Плевен е домакин на международен пилотен проект за детско-юношески туризъм


Плевен, 24 август /Малин Решовски, БТА/
Плевен е домакин на международен пилотен проект за детско-юношески туризъм и краезнание. Това съобщи за БТА Линка Михова от организаторите.
Участниците ще бъдат от Русия и България. Гостите ще бъдат посрещнати в Плевен утре. Началото на тяхната програма ще бъде поставено в 11.00 часа в Плевенската панорама, каза Михова. След това ще се запознаят и с други исторически и културни обекти на Плевен, а после ще се установят в парк-музей "Генерал Лавров" край плевенското село Горни Дъбник, където ще построят палатков лагер. Ще нощуват в него до 1 септември.
Инициативата за пилотния проект е на Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство - клон България, поясни Михова.
В програмата на лагера са включени екологични и социални акции, концерт и арт-работилници, посещение на природни и исторически забележителности. Проявата се организира със съдействието на Национално движение русофили - областното ръководство в Плевен, община Долни Дъбник и кметство Горни Дъбник.
Участниците ще нощуват в изграден от тях палатков лагер в "Лавров парк". Те ще извършват почистване на отпадъци и суха растителност, на каменната облицовка и възстановяване на надписите, засаждане на цветя и многогодишни растения, боядисване на пейки и ремонт на детската площадка. Кулминацията ще бъде в петък - 30 август, вечерта, когато ще бъде отслужена панихида за загиналите за свободата на България, ще бъдат положени венци и цветя на признателност пред паметниците в парк "Лавров" и се състои празничен концерт.

/ММ/