Според Бойко Борисов държавата може да подпомогне туризма чрез субсидиране на чартърните полети

Според  Бойко Борисов държавата може да подпомогне туризма чрез субсидиране на чартърните полети

BOBSTH 19:55:01 23-08-2019
RM1953BO.019
к.к. "Албена" - Бойко Борисов - туризъм

Според Бойко Борисов държавата може да подпомогне туризма чрез субсидиране на чартърните полети


к.к. "Албена", 23 август /Юлияна Христова, БТА/
Според премиера Бойко Борисов държавата може да подпомогне туризма чрез субсидиране на чартърните полети, каквато практика има в Гърция, Хърватия, Турция.
Очаквам браншът да посочи точно начина, по който можем да направим това, заяви министър-председателят в черноморския комплекс "Албена" при откриването на нова мултифункционална зала. По думите му държавата може да задели десетина-петнадесет милиона лева и да подели разходите за чартърите с местните власти.
Борисов добави, че друг голям стимул за туризма ще бъде доизграждането на магистрала "Хемус", която ще доведе повече летовници на Северното Черноморие. С цената на всичко до 2021 година навсякъде по трасето ще строим, ще асфалтираме и ще има готови отсечки, каза Бойко Борисов.
Премиерът заедно с финансовия министър Владислав Горанов и ръководители на курорта прерязаха лентата на новата зала "Перуника хол" на 50-ата годишнина от откриването на "Албена". Новата зала, която има капацитет от 1000 места, ще бъде център на конгресни, културни и спортни събития./РУМ/