Фестивалът на свободния полет "Въздухария" ще се състои край Сопот

Фестивалът на свободния полет "Въздухария" ще се състои край Сопот

BOBSTH 16:50:31 23-08-2019
RM1648BO.010
Сопот - фестивал - парапланери

Фестивалът на свободния полет "Въздухария" ще се състои край Сопот


Сопот, 23 август /Таня Благова,БТА/
Фестивалът на свободния полет "Въздухария" ще събере край Сопот любителите на безмоторното летене, природата, изкуството и свободата. Той ще се проведе за пети път на Манастирска поляна край града, между 6 и 8 септември, съобщиха организаторите.
Събитието е единствена по рода си среща на пилотите на парапланер, делтапланер, малки самолети и на любителите на тези спортове на Балканите. Тази година акцентите в програмата са: карнавал във въздуха, акробатични демонстрации с парапланер, демонстрации от парашутисти, полети с мотоделтапланер, издигане на балон с горещ въздух, G-Force симулатор, кино на открито, работилница за правене на самолетчета и хвърчила, представления на улични артисти, състезание с дронове, лекции за метеорология, безопасност и различни летателни проекти, музикална и арт сцена.
Фестивалът "Въздухария" се организира от клуб по парапланеризъм "Sky camp", сдружение "Лети независим", с подкрепата на община Сопот.
За четирите си издания досега събитието се утвърди сред най-атрактивните и посещавани спортни и културни събития в района на Сопот, както и едно от най-разпознаваемите събития за общността на пилотите на парапланер в България, посочват още организаторите.


/РУМ/