Двама пияни френски шофьори с тежки камиони засече полицията в Берковица

Двама пияни френски шофьори с тежки камиони засече полицията в Берковица

BOBSTH 16:10:31 23-08-2019
RM1608BO.005
Берковица - френски шофьори - алкохол

Двама пияни френски шофьори с тежки камиони засече полицията в Берковица


Берковица, 23 август /Цветомир Цветков, БТА/
Двама пияни френски шофьори с тежкотоварни камиони засече полицията в Берковица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
При проверка по улица "Александровска" в близост до центъра на града е установено, че 30-годишен френски гражданин кара камион с 3,00 промила алкохол, при пределно допустима норма от 0,50 промила, а колегата му на 25 години е седнал зад волана с 0,94 промила. Двамата са отказали да дадат кръв за изследване и са се съгласили с показанията на дрегера. Съставени са им актове по Закона за движение по пътищата и са образувани досъдебни производства.
Вчера в Монтанско е засечен още един пиян шофьор. При проверка във Вълчедръм се оказало, че мъж на 52 години е седнал зад волана с концентрация от 3,36 промила алкохол, при пова без да има шофьорска книжка. Пияният бил открит, след като се блъснал с кола в бордюр. Съставени са му 5 акта, задържан е за денонощие и е образувано досъдебно производство, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.
Криминалистите коментираха, че съдържание от 3 и повече промила е показател за това, че шофьорът е изпил над литър концентрат.

/РУМ/