Столичната община е изградила над 200 км нова канализация в последните 10 г.

Столичната община е изградила над 200 км нова канализация в последните 10 г.

BOBSTH 15:40:01 23-08-2019
IS1538BO.025
Столична община - водопровод - канализация

Столичната община е изградила над 200 км нова канализация в последните 10 г.


София, 23 август /София Господинова, БТА/
Столичната община е изградила над 200 км нова канализация в последните 10 г. на територията на цялата община, съобщиха от пресцентъра на общината.
Сега се работи по третия заключителен етап от изграждането на 3 км водопровод и канализация в "Люлин" - местност "Сливница". Едновременно с инженерната инфраструктура общината асфалтира и улиците. Първите два етапа от проекта за изграждането на водопровод и канализация за местност "Сливница" са реализирани през 2012 г. и 2015 г. Направени са общо 3 км канализационна и 3 км водопроводна мрежа. Целта на проекта е изграждането на нова канализационна мрежа, която посредством съществуващия "Десен Какачки колектор" да транспортира отпадъчните води.
През тази година се работи по четири проекта за изграждане на канализация на стойност близо 6,6 млн. лв., с финансиране от ПУДООС и съфинансиране от Столичната община. Проектите са в районите "Триадица", "Люлин", "Овча купел" - стара част.
Столичната община е защитила над 400 млн. лв. за изграждане на канализация в следващите три години по ОП "Околна среда". Регионалното прединвестиционно проучване за районите, в които ще започне изграждане, ще е готово до края на годината.

/ИС/