В Разград набират потребители и персонал по проект за патронажна грижа

В Разград набират потребители и персонал по проект за патронажна грижа

BOBSTH 12:04:31 18-08-2019
PP1202BO.014
Разград - патронажна грижа - община

В Разград набират потребители
и персонал по проект
за патронажна грижа


Разград, 18 август /Садет Кърова, БТА/
Свободни работни места за предоставяне на почасови здравни и социални услуги обяви община Разград по проекта за патронажна грижа, съобщиха от общинската администрация. Ще бъдат назначени медицински специалист, работник по социалните дейности, кинезитерапевт, психолог, домашни помощници.
Успешно преминалите конкурса кандидати ще полагат патронажна грижа за 200 души от община Разград, на възраст над 65 години, с ограничения или в невъзможност за самообслужване, както и хора с увреждания. Дейностите включват почасови посещения от специалисти в домовете на потребителите с цел консултиране за приема на текуща или новоназначена терапия от лекар, измерване на кръвно налягане, извършване на манипулации.
Индивидуално ще бъдат подпомагани и хората, които имат нужда от съдействие за основни жизнени дейности - купуване на хранителни продукти, хигиена, заплащане на битови сметки със средства на потребителя, административна помощ и други.
Желаещите да станат част от екипа по проекта и кандидат-потребителите на услугата трябва да подадат документи в сградата на Домашния социален патронаж, допълват от общината.
/ПП/