Община Плевен няма финансова възможност да се справи сама със спортната база, смята председателят на Общинския съвет

Община Плевен няма финансова възможност да се справи сама със спортната база, смята председателят на Общинския съвет

BOBSTH 11:42:02 18-08-2019
PP1140BO.010
Плевен - база - инвестиции

Община Плевен няма финансова възможност да се справи сама със спортната база, смята председателят
на Общинския съвет


Плевен, 18 август /Малин Решовски, БТА/
Община Плевен няма финансова възможност да се справи сама с лошото състояние на спортната база, заяви председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
По думите му това е "болна тема" за седмия по големина град в България, но с местния бюджет тя не може да бъде решена. Според Митев общината прави "аварийни ремонти и закърпване", но няма възможност да инвестира необходимите средства, за да отговори на изискванията на спортните федерации и на клубовете. Без помощ от държавата няма как да се справим сами, е категоричен той.
Председателят на съвета изтъкна като пример за липса на достатъчно финансови средства на местно ниво и незадоволителното състояние на инфраструктурата в общината. "За съжаление уличната инфраструктура, особено в кварталите и малките населени места, е в окаяно състояние. Доколкото имаме възможност, инвестираме, като се опитваме да решаваме най-належащите проблеми", отбеляза Митев. Той коментира, че очакванията на гражданите са в пъти по-големи от финансовите възможности, които има общината. За съжаление парите никога не стигат и няма как да покрием всички нужди, смята председателят на Общинския съвет.
Община Плевен за миналата година отчете изпълнение на бюджет в размер на 98 милиона лева.
/ПП/