Над 75 килограма кокаин са открити в складова база в Бургас

Над 75 килограма кокаин са открити в складова база в Бургас

BOBSTH 17:35:01 17-08-2019
PP1733BO.004
Бургас - кокаин - пресконференция

Над 75 килограма кокаин
са открити в складова база
в Бургас


Бургас, 17 август /Галя Тенева, БТА/
Над 75 килограма кокаин са открити в складова база на ул. "Индустриална" в Бургас. Кокаинът е на стойност около 2 500 000 евро. Наркотикът е бил скрит в кашони с банани. Това съобщи на извънреден брифинг днес административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев.
Той допълни, че на 27 юли на Пристанище "Бургас" е акостирал плавателен съд на международна компания. По думите му корабът е пътувал от Еквадор през Италия. На 29 юли в Пристанище "Бургас" от кораба са били разтоварени 19 контейнера, в които имало общо 20 626 кашона с банани, уточни Чинев. Два дни по-късно стоката е била разтоварена в складовата база в Бургас. Неин получател е българско търговско дружество. Наркотикът е открит от работник в склада, който веднага сигнализирал в полицията, обясни Георги Чинев.
Наркотичното вещество е било в кашоните с банани в пакети, каза старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас. Всеки от пакетите е с тегло 2,5 килограма. Разположени са така, че при отваряне на пръв поглед да се виждат плодовете. Покрити са със специфично фолио от метал, най-вероятно за избягване на проверки през рентген, допълни старши комисар Калоянов.
Назначена е експертиза, която да установи чистотата на кокаина, добави Калоянов. От пристигналите кашони с банани част вече са продадени в Румъния, уточни той.
/ПП/