Италианският диригент Масимо Челегато представя на видинска сцена две творби на Чайковски

Италианският диригент Масимо Челегато представя на видинска сцена две творби на Чайковски

BOBSTH 12:10:31 17-08-2019
MH1208BO.011
Видин - филхармония - концерт

Италианският диригент Масимо Челегато
представя на видинска сцена
две творби на Чайковски


Видин, 17 август /Валери Недялков, БТА/
Две творби на Пьотр Илич Чайковски представя на видинска сцена утре италианският диригент Масимо Челегато. Това е първо негово участие на видинска сцена, където заедно със Симфониета Видин ще представи две от знаковите творби на Чайковски - "Лешникотрошачката" и Шестата "Патетична" симфония в си минор. Това съобщи на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин Мирослав Кръстев, директор на видинската филхармония.
В пресконференцията участва и Масимо Челегато, който посочи, че в живота е бил влюбен два пъти - веднъж в съпругата си Моника, която представи на пресконференцията, и втори път в музиката на Чайковски. Диригентът Масимо Челегато е творец, който съчетава в себе си по артистичен начин синтезния поглед на филолога, писателя, педагога, психолога, изпълнителя, естета, философа, изследователя и твореца, каза Кръстев.
Концертът на видинската симфониета под диригенството на Масимо Челегато се организира от продуцентската компания "Варна интернешънъл" и ще се проведе утре от 19:00 часа във видинската зала "Филхармония".
/МХ/