Община Угърчин е наградена с диплом за отличие от "ПроКултура 2019"

Община Угърчин е наградена с диплом за отличие от "ПроКултура 2019"

BOBSTH 16:37:01 16-08-2019
PP1635BO.011
Угърчин - фестивал - награда

Община Угърчин е наградена
с диплом за отличие
от "ПроКултура 2019"


Ловеч, 16 август /Даниела Балабанова, БТА/
Община Угърчин е получила диплом за отличие в номинациите за годишните награди "ПроКултура 2019" в категорията "Община" за фестивала "Вярвай в чудеса", съобщават от областната администрация в Ловеч. Номинацията е била направена от областния управител Ваня Събчева и официално представена на VII Национална конференция "Достъп на младите хора до култура: ролята на фестивалите по изкуства", състояла се във Варна.
Форумът е бил организиран от Българската асоциация на работодателите в областта на културата /БАРОК/ и Граждански институт. Участвали са представители на общини и други институции и неправителствени организации, които организират различни фестивали и културни прояви в страната.
Областната администрация Ловеч е номинирала фестивала "Вярвай в чудеса" на община Угърчин. Чрез него най-малките жители на града и селата са имали възможност да се изявят творчески в различни области - литература, театър, изобразителни изкуства, музика и танци. В него са се включили над 200 деца от различни възрасти; издадени са три книжки с детски приказки, сътворени от деца; заснет е филм; композиран е химн; създадени са три детски театрални постановки и множество драматизации. В проявата са били ангажирани всички учители в местните училища.
След първото му издание се наблюдава засилен интерес у децата и техните родители да развиват умения и таланти в различни изкуства; включването им в различни читалищни инициативи и дейности се засилва; все повече деца посещават местната библиотека и проявяват сериозен интерес към театралния и фолклорния състав. Това са били и мотивите на Ваня Събчева да номинира "Вярвай в чудеса" на община Угърчин за годишните награди на БАРОК и Граждански институт.
/ПП/