Протестиращите край Крушаре сигнализират за провокатори, които се опитвали да опорочат протеста им

Протестиращите край  Крушаре сигнализират за провокатори, които се опитвали да опорочат протеста им

BOBSTH 12:48:31 14-08-2019
GI1246BO.015
Сливен - протест - провокатори

Протестиращите край Крушаре
сигнализират за провокатори, които се
опитвали да опорочат протеста им


Сливен, 14 август /Велина Василева, БТА/
Протестиращите край сливенското село Крушаре сигнализират за провокатори, които се опитвали да опорочат протеста им.
Около 40 души от крайно националистически организации снощи около 19 часа се опитаха да "яхнат" протеста, каза пред репортер на БТА Валентина Василева, която е един от организаторите на блокадата край Крушаре. Те са дошли с бусове и частни коли и са издигнали антиевропейски лозунги, като по думите й, са имали за цел да представят пред медиите протеста като лумпенски. Заради тях някои от животновъдите в редиците на протестиращите са се оттеглили. Днес в подкрепа на протестиращите на място са дошли хора от селата Безмер, Биково и Селиминово.
Вчера в Крушаре е имало контрапротест с искане за освобождаване на пътя. За същото настояха в отворено писмо и от Индустриалната стопанска асоциация в Ямбол, в което се казва, че тази незаконна форма на гражданско неподчинение близо две седмици накърнява конституционните права за свободно придвижване на всички живеещи и работещи в региона граждани.
Пътят Сливен - Ямбол е затворен вече тринайсти ден, исканията за спиране на избиването на поголовието в областите без положителна проба и компенсация за избитите животни, остава./ГИ/