УС на ИСА в Ямбол е изпратил писмо до държавни институции по повод затварянето на пътя между Ямбол и Сливен

УС на ИСА в Ямбол е изпратил писмо до държавни институции по повод затварянето на пътя между Ямбол и Сливен

BOBSTH 17:14:01 13-08-2019
MH1712BO.008
Ямбол - ИСА - писмо - протест

УС на ИСА в Ямбол е изпратил писмо
до държавни институции по повод затварянето
на пътя между Ямбол и Сливен


Ямбол, 13 август /Владимир Шишков, БТА/
Управителният съвет на Индустриалната стопанска асоциация в Ямбол е изпратил писмо до министър-председателя на Република България, министъра на вътрешните работи и областния управител на Сливен по повод на затварянето на пътя, свързващ градовете Ямбол и Сливен, край село Крушаре.
Според бизнес организацията блокадата на пътя създава напрежение, натоварва трафика през околните селата и удължава пътя между двата града с повече от 20 километра.Транспортните фирми не могат да изпълняват разписанието си и търпят сериозни загуби, както и всички пътуващи по този маршрут.
В писмото се посочва, че тази незаконна форма на гражданско неподчинение близо две седмици накърнява конституционните права за свободно придвижване на всички живеещи и работещи в региона граждани. От УС на ИСА настояват за предприемането на спешни мерки за възстановяването на движението по пътя и гарантиране на правата и законните интереси на гражданите.
Пътят бе затворен на 2 август от протестиращи срещу изколването на домашните прасета в 20-километровите зони около промишлените ферми, като мярка за борба с африканската чума по свинете./МХ/