Две отличия за принос в културната политика получи Младежкият дом във Враца

Две отличия за принос в културната политика получи Младежкият дом във Враца

BOBSTH 16:11:31 13-08-2019
IS1609BO.023
Враца - Младежки дом - награди

Две отличия за принос в културната политика получи Младежкият дом във Враца


Враца, 13 август /Ива Спасова, БТА/
Младежки дом-Враца е отличен с две престижни награди за активна младежка културна дейност сред младите хора на VII-та Национална конференция "Достъп на младите хора до култура: ролята на фестивалите по изкуствата", съобщи директорът на дома Георги Врабчев.
Конференцията се организира по повод 12 август - Международния ден на младежта, от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт с подкрепата на община Варна. По време на конференцията са били връчени националните годишни награди "ПроКултура" за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура.
Младежкият дом във Враца е отличен с наградата в категория "Общински културен институт". Годишното отличие е за активната и резултатна дейност на врачанската културна институция за разширяване на достъпа на младите хора до култура чрез многообразие от инициативи, програми, фестивали, форуми, концерти, рецитали и др.
С "Диплом за отличие" в категория "Фестивал" е награден Международен младежки театрален фестивал "Време", чиито домакин и съорганизатор е младежкият дом във Враца. Фестивалът е част от Националния културен календар като единствено по рода си събитие за страната, с международно участие от създаването си през 1987 година.

/ИС/