Нараства броят на чужденците, избрали да летуват в Еленския Балкан

Нараства броят на чужденците, избрали да летуват в Еленския Балкан

BOBSTH 14:50:31 13-08-2019
MM1448BO.024
Елена - туризъм- природа

Нараства броят на чужденците, избрали да летуват в Еленския Балкан


Елена, 13 август /Марина Петрова, БТА/
Нараства броят на чужденците, избрали да летуват в Еленския Балкан, съобщиха от пресцентъра на община Елена. През тази година на прохладата и спокойствието на Балкана се радват германци, индийци, руснаци, французи и български туристи от всички краища на страната, става ясно от статистиката на Общинския туристически център.
Мария Симеонова от общинската администрация в Елена уточни за БТА, че това е втора поредна година, в която през летните месеци къщите за гости около Елена и хотелите в целия град са заети от месеци.
"Най-хубавото е, че вечер централният площад е пълен с деца, които са както от Елена, така и завърнали се за лятото семейства, работещи в чужбина, но най-многобройни са гостите, които целенасочено са избрали за своята ваканция Еленския Балкан", отбеляза тя.
Според нея все повече млади семейства с деца предпочитат чистата природа и натуралните продукти за своята почивка. Сред тях е семейството пакистанеца Вахит Чуктай. Роден е в Лондон, живее в Манчестър, а от една година се е установил във Варна с нагласата да остане за по-дълго в България.
Той е открил богатството на Еленския балкан, когато един ден се качва на влака за Горна Оряховица и от там с велосипед тръгва за Елена. Възхитен е от природата, тишината и спокойствието, изобилието от натурални продукти, богатата история и гостоприемството на хората, затова решил в летните месеци да доведе осемгодишната си дъщеря Самара сред прелестите на Еленската природа./ММ/