Поне още два дни ще има единични огнища на сметището край село Шишманци

Поне още два дни ще има единични огнища на сметището край село Шишманци

BOBSTH 15:24:01 12-08-2019
MH1522BO.021
Шишманци - сметище - пожар

Поне още два дни ще има единични огнища на сметището край село Шишманци


Шишманци, 12 август /Дима Шопова, БТА/
Предвид метеорологичната обстановка, независимо, че пожарът е локализиран и потушен, поне още два дни ще има единични огнища. Това каза за БТА Димитър Бришимов, началник сектор "Пожарогасене и спасителна дейност" към пожарната в Пловдив по повод пожара в депото за твърди битови отпадъци край пловдивското село Шишманци. По думите му огънят продължава да гори в дълбочина.
Бришимов припомни, че сигналът за пожара е подаден в пожарната около 1,30 часа и до момента на място работят вече шест екипа. Огънят е обхванал около един декар от откритата площ на сметището. Според него пожарникарите са срещнали трудност при предвижване на автомобилите, тъй като под сегашното сметище има старо, което е загробено, но не достатъчно плътно.
Направените на място замервания на въздуха не са констатирали завишени стойности на опасни вещества, но има много тежка миризма от разлагането на биологичните отпадъци, подчерта пожарникарят.
Екип от РИОСВ - Пловдив и Регионалната лаборатория към ИАОС в града в момента също е на място. Експертите извършат замервания на въздуха на мястото на пожара и в близките населени места.
/МХ/