Столична библиотека за пети пореден път ще "отвори" летните читални в парковете на София

Столична библиотека за пети пореден път ще "отвори" летните читални в парковете на София

BOBSTH 12:33:01 30-07-2019
GI1231BO.006
Столична библиотека - летни читални

Столична библиотека за пети
пореден път ще "отвори" летните
читални в парковете на София


София, 30 юли /Нелли Желева, БТА/
И през това лято Столична библиотека за пети пореден път ще "отвори" летните читални в парковете на София, съобщават от институцията. Събитията са част от инициативата "Зелени пътеки към библиотеката" - кампания за насърчаване на четенето и привличане на нова читателска публика.
Тази година ще има читални и парковете в "Дружба 1", "Младост 3" и Градската градина.
От началото на кампанията са раздадени над 4 хиляди безплатни читателски карти, а посетителите са били над 8 хиляди, се посочва в информацията.
Любителите на книгата ще могат да се възползват от възможностите на мобилната библиотека - Библиобус, която разполага с над 1500 тома от най-новите книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори.
Продължава вече традиционната инициатива за "споделени " книги. Посетителите ще могат да вземат интересна нова или да оставят вече прочетена книга на специално поставените места в парка.
В летните библиотеки ще се включат поетите Георги Гаврилов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Иван Христов, Иван Ланджев, Илиана Илиева, Кристин Димитрова, Иван С. Вълев, Виолета Кунева, Теодора Тотева, Лъчезар Лозанов, Марин Бодаков и Бойко Ламбовски, и музикантите Карел Маринович.
За децата също има предвидени забавления - музика, куклен театър, съобщават организаторите.
Всички желаещи ще могат да получат безплатна едногодишна читателска карта.

/ГИ/