В Благоевград започва изграждането на подлез под жп линията в кв. "Грамада"

В Благоевград започва изграждането на подлез под жп линията в кв. "Грамада"

BOBSTH 16:03:31 12-07-2019
PP1602BO.031
Благоевград - подлез - трафик

В Благоевград започва изграждането
на подлез под жп линията
в кв. "Грамада"


Благоевград, 12 юли /Десислава Велкова, БТА/
В Благоевград започва изграждането на подлез под жп линията в кв. "Грамада", съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Днес бяха отворени ценовите оферти от сформираната комисия към общината.
Изпълнението на дейностите по обекта ще започне след сключване на договор с избраната фирма. С изграждането на подлеза ще бъде решен един от основните проблеми за жителите на квартала от десетилетия, посочват от община Благоевград. Всекидневно през жп прелеза преминават хиляди автомобили и пешеходци, което освен неудобство, създава и предпоставки за пътнотранспортни произшествия.
Прокарването на подлез под жп линията не само е в полза на безопасността на движението в района, но и ще оптимизира автомобилния трафик, който се "накъсва" от честото пускане на бариерите за преминаване на влакове, допълват от община Благоевград.
От пресцентъра на общинската администрация посочват, че финансирането на строителството е по проекта "Интегриран градски транспорт на Благоевград", по ОП "Региони в растеж" /2014-2020 г./.
/ПП/