Клуб на младия кинолюбител създава библиотеката в Ловеч

Клуб на младия кинолюбител създава библиотеката в Ловеч

BOBSTH 17:37:01 11-07-2019
IS1735BO.013
Ловеч - фестивал - деца - кино

Клуб на младия кинолюбител създава библиотеката в Ловеч


Ловеч, 11 юли /Даниела Балабанова, БТА/
Клуб на младия кинолюбител ще бъде създаден към Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" в Ловеч. Библиотеката трябва да се възприема не само като място за книгозаемане, а като на център за занимание с изкуство, кино, театър. Това съобщи директорът на културната институция Юлияна Цанева при награждаване на децата, участвали в детското ателие в рамките на тридневния фестивал "Филмирай 2" (9-11 юли). По време на събитието младите хора са заснели първите си самостоятелни филми и днес са ги показали пред публика в отдел "Изкуство" на библиотеката, съобщават от общинската администрация.
Ателието е било организирано в партньорство с европейската мрежа "СinEd", локациите на снимките са били в центъра на Ловеч край река Осъм.
Двадесет момчета и момичета са се включили в писане на сценарий, избор на оператори и актьори, снимачен период, монтаж. Ментори на децата са били Нина Пехливанова, Даниел Симеонов и Ралица Асенова.
Досега във фестивала бяха показани филмите за възрастни "Budapest Noir" и "Да обичаш Винсент", който е за живота на Винсент ван Гог. Тази вечер фестивалът завършва с руския екшън "Решение за ликвидиране", който пресъздава кризисна ситуация по истински случай за събитията в Кавказ. Прожекцията е на открито пред Ловчанско читалище "Наука - 1870 г." от 21.00 часа, с безплатен вход.

/ИС/