Ямболският драматичен театър представи предпремиерно пиесата на Тенеси Уилямс "Чудесна неделя за пикник"

Ямболският драматичен театър представи предпремиерно пиесата на Тенеси Уилямс "Чудесна неделя за пикник"

BOBSTH 15:50:31 11-07-2019
PP1549BO.025
Ямбол - драматичен театър - предпремиера

Ямболският драматичен театър представи предпремиерно пиесата на Тенеси Уилямс
"Чудесна неделя за пикник"


Ямбол, 11 юли /Владимир Шишков, БТА/
Ямболският драматичен театър "Невена Коканова" представи предпремиерно пиесата на Тенеси Уилямс "Чудесна неделя за пикник", съобщи на БТА мениджърът на театъра Дияна Стоянова.
Режисьор на спектакъла е Николай Младенов, преводът е дело на проф. Здравко Митков, сценографията - на Жанета Иванова. В пиесата участват известните от телевизионния екран Албена Михова и Десислава Бакърджиева, и актрисите от Ямболския театър Яна Бобева и Петя Бойчева.
Основната тема в пиесата е самотата, в която всяка от четирите героини живее или се бори по свой начин. Произведението се докосва и до всекидневните компромиси, с които можем или не можем да живеем, и как, въпреки всичко, успяваме да продължим напред.
"Чудесна неделя за пикник" е третата постановка на театъра за тази година. Нейната премиера е предвидена за 19 септември. През април бе премиерата на друга пиеса на американския драматург - "Котка върху горещ ламаринен покрив" под режисурата на Бойко Илиев, с участието на Йоана Буковска-Давидова и Янина Кашева. Двете пиеси, заедно с премиерната френска криминална комедия "Перушаната и ченгето" от Робер Тома, са част от програмата, с която театърът ще отбележи на 8 октомври 70-годишнината от обявяването му за професионален културен институт, допълни Стоянова.
/ПП/